Saturday, February 3, 2007

Igår var jag hos en terapeut. Han ritade på en tavla, ett huvud med en "hårddisk" och ett "mappsystem" inuti. Han förklararade att hjärnan programmeras efter mitt dryckesmönster och ändras det så blir det konflikt. Hursomhelst så var mötet positivt men som ofta med denna typen av möte så är det svårt att värdera efter bara ett möte. Jag ska fundera på om jag ska fortsätta hos honom. känns som att jag nog bör göra minst ett besök till innan jag utvärderar detta.
Har lite svårt att ta åt mig information från s.k. specialister eftersom jag inte tror att det finns en allenarådande sanning utan en massa teorier.
Han sa att för att kunna hantera alkohol på ett kontrollerat sätt är en (av många) förutsättning att "hårddisken" nollställs först. Det tar minst 6 månaders nykterhet för att nollställa. Han sa ochså att den positiva effekten (den finns ju faktiskt) uppstår vid ett intag av 2-4 cl starksprit. Jag har tidigare läst en artikel gällande rödvin och att den postiva känslan (euforin) uppstår efter max 40 cl och därefter övergår det i ett rus.


På kvällen var jag ute och åt med bekanta och noterade, när jag beställde cola, att jag inte kände ngt speciellt sug efter vin.

1 comment:

Birgitta Alvskogen said...

Jag önskar dig lycka till i ditt sökande efter "lagom".
Ha det gott, med eller utan...